Terug naar overzicht

04.07.2024

VagiVital voor een optimale intieme verzorging

Het vrouwelijk lichaam is buitengewoon, en ervoor zorgen zou minstens even bijzonder moeten zijn. Met een nieuwe generatie producten voor intieme gezondheid wil VagiVital selfcare uitbreiden naar het hele lichaam. Neem je intieme gezondheid in eigen handen voor de ultieme vorm van (f)empowerment.

Westerlo, 03/04 – “Let’s (F)empower, talk about intimate health and stay pussytive!” Met die slogan wil VagiVital het taboe rond intieme hygiëne doorbreken. Dat doen ze niet alleen met innovatieve producten, maar ook door vrouwen actief aan te moedigen om de regie van hun gezondheid in eigen handen te nemen.

Zonder hormonen en antibiotica
Wim Vanlommel, eigenaar van Firstaid4all, is trots om die missie en visie verder uit te dragen in de Benelux, want vaginale ongemakken mogen vrouwen niet langer belemmeren in hun dagelijkse activiteiten. “Enerzijds willen we het taboe doorbreken zodat vrouwen zich niet langer laten tegenhouden door schaamte rond vaginale ongemakken. Anderzijds is het erg moeilijk om effectieve producten te vinden die hormoon- en antibioticavrij zijn. Daar komt VagiVital perfect aan tegemoet.”

In het gamma zitten onder meer een milde vaginale reiniger, een vaginale mousse die schimmels behandelt en een transparante gel om droogheid te verlichten, maar bijvoorbeeld ook een menopauzetest. Wim Vanlommel: “Met deze lancering in de Benelux willen we vooral een positieve impact hebben op het dagelijks leven van veel vrouwen door de intieme gezondheid op een hoogwaardige en effectieve manier te ondersteunen met zachte verzorgingsproducten. Het is onze missie om VagiVital in elke apotheek en drogist in de Benelux beschikbaar te maken en zo de intieme zelfzorg toegankelijker te maken.”

VagiVital Activgel
Ongeveer één op de twee vrouwen krijgt in haar leven te maken met vaginale droogheid of atrofie. Deze hormoonvrije gel met medisch bewezen werkzaamheid verzacht pijn tijdens het vrijen, algemene droogheid, branderigheid en vaginale jeuk. Naast verlichting van fysieke ongemakken gaf 44% van de gebruiksters aan na de behandeling weer meer seksueel actief te zijn.

VagiVital Vernivia Mousse
Onfrisse geurtjes, vreemde afscheiding of een pijnlijk gevoel? It’s all about balance. In de vagina leven tal van bacteriën en schimmels harmonieus samen. Soms raakt dat evenwicht echter verstoord. De mousse verlicht een onfrisse geur, pijn en afscheiding door het evenwicht en de zuurtegraad te herstellen. De mousse is vrij van antibiotica en hormonen en stimuleert  de groei van lactobacillen, de natuurlijke verdedigingslinie van de vagina.

VagiVital Cleanser
We reinigen dagelijks onze huid, wassen ons lichaam en zepen onze haren in. Maar de rest wordt vergeten. De VagiVital Cleanser is een mild product voor dagelijkse reiniging van de vagina. Het is geen zeep, maar een reiniger. De gepatenteerde cleanser bevat geen SLS – Natrium Lauryl Sulfaat, een uitdrogende wasstof die je vaak terugvindt in zepen – maar koolzaadolie en dezelfde ingrediënten als de ActivGel (in een kleine dosis) voor een zachte reiniging en meer vochtopname in de vaginawand
VagiVital VS en VS Pro
Een bacteriële infectie is de meest voorkomende vaginale aandoening bij vrouwen tussen 15 en 44. De VagiVital VS Zelftest (voor consumenten) en Pro (voor gynaecologen en dokters) geven snel uitsluitsel bij eventuele bacteriële vaginose. De testen zijn gevoeliger dan bestaande testen en bieden tot 91% garantie.

VagiVital AL Zelftest
Vochtverlies tijdens de zwangerschap is normaal, zeker naar het einde toe. In de meeste gevallen heeft dat niets te betekenen, maar in 2 à 3 procent van de zwangerschappen gebeurt het dat de vliezen vroegtijdig breken. Dit slim inlegkruisje onderscheidt vruchtwater van urine en sluit bezorgdheid uit (en voorkomt zo onnodige ziekenhuisbezoeken).

Voor meer informatie over VagiVital en de beschikbare producten kunt u terecht op vagivital.be of neem contact op via info@vagivital.be.

Contactpersoon: Wim Vanlommel, Eigenaar van Firstaid4all en verdeler van VagiVital in de Benelux, +32473559847, info@vagivital.be

Vagivital